Actueel

Jongeren Op Gezond Gewicht is door haar aanpak zowel landelijk als lokaal actief. Daardoor valt er nogal eens iets over ons werk te vertellen. Hier geven we een overzicht.

Nieuws

woensdag 05 april 2017

Lekker Fit! Week 2017 is gestart in JOGG-gemeente Rotterdam

Maar liefst 11.000 leerlingen op 53 basisscholen in Rotterdam hebben deden maandag mee aan de recordpoging ‘Bewegen in de klas’ met behulp van ‘SmartBreaks’. Met de recordpoging werd het startschot gegeven voor de Lekker Fit! week 2017.

Lekker Fit! week 2017

Tijdens de Rotterdam Lekker Fit! week worden de kinderen van de Lekker Fit! scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven nog meer gestimuleerd om buiten, in de natuur te bewegen én gezond te eten. Activiteiten die op de agenda van dit jaar staan zijn bijvoorbeeld Boostcamp; een weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar, of meedoen met de voorronde van Keepie Uppie; zo vaak mogelijk de bal hooghouden en Keepie Uppie kampioen van Rotterdam worden!

Daarnaast organiseren vakleerkrachten op verschillende scholen zelf allerlei activiteiten, zoals een bezoekje aan de groenteboer om te proeven en kijken, een bezoek aan speeltuinen en sportverenigingen, verschillende sportclinics of een kookworkshop.

De recordpoging werd via Facebook live uitgezonden.

Je kan de livestream hier terugkijken >

Regionale en landelijke media hebben ook aandacht besteed aan de recordpoging:

Rotterdamse kinderen doen recordpoging

Rotterdamse leerlingen vestigen record smartbreak

Moeders geven het goede voorbeeld bij start fitweek basisscholen

 

Foto: Lekker Fit! Rotterdam

Blijf op de hoogte