Groente... zet je tanden erin!

Het eten van groente is lekker en gezond! Het is dan ook een goede ontwikkeling dat we met elkaar meer verse groente eten dan een aantal jaar geleden. Toch vragen nog veel ouders zich af hoe ze hun kind genoeg groente kunnen laten eten.

Maak groente het leukste wat er is

Met de themacampagne Groente… zet je tanden erin! helpen we kinderen én hun ouders om dagelijks meer groente te eten.

Groente... zet je tanden erin!

Elke JOGG-gemeente kiest samen met eigen lokale partners zoals bijvoorbeeld scholen, sportverenigingen of de plaatselijke supermarkt of groenteboer hoe de themacampagne Groente… zet je tanden erin! wordt ingevuld. Dit doen JOGG-gemeenten door activiteiten of interventies in te zetten waarmee kinderen en hun ouders worden gestimuleerd om dagelijks meer groente te eten. Daarbij kunnen ze gebruik maken van een online toolkit met achtergrondinformatie en links naar diverse bronnen. Om deze activiteiten en interventies in de buurt zichtbaar, maar ook extra leuk en aantrekkelijk te maken gebruiken gemeenten de promotiematerialen van Groente… zet je tanden erin!

Waarom zetten we onze tanden in groente?

Groente heeft smaak en zorgt ervoor dat je belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt die bijdragen aan een gezond lichaam. Groente helpt ook om op gezond gewicht te blijven. Groente bevat namelijk weinig calorieën, maar wel veel voedingsvezels.

Meer informatie over Groente… zet je tanden erin!

‘Groente… zet je tanden erin!’ wordt ondersteund door partners van Jongeren Op Gezond Gewicht; Albert Heijn, Nutricia, de Hartstichting en hoogleraar Jaap Seidell van de VU Amsterdam. Ook andere landelijke en lokale partners sluiten aan.

De campagne is de derde themacampagne van Jongeren Op Gezond Gewicht, sinds 2012 werken JOGG-gemeenten met het thema ‘DrinkWater’. Sinds 2014 is daar ‘Gratis Bewegen, gewoon doen’ aan toegevoegd.

Tips voor ouders

Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind. Daarom biedt Jongeren Op Gezond Gewicht een brochure en website speciaal voor ouders met tips en trucs om hun kind dagelijks meer groente te laten eten. Dit zijn kleine praktische tips die samen een groot verschil kunnen maken, immers: ieder stapje telt!

Speciaal voor ouders/verzorgers van baby's van 4 maanden tot 1 jaar is de subcampagne Groentehapjes in 10 stapjes! ontwikkeld. Het doel hiervan is om
ouders/verzorgers te helpen om hun kind groente te laten eten en dat ook vol te houden.  

Ga naar www.eetgroente.nl!

Alleen door met de hele omgeving van het kind samen te werken kan je een gezonde toekomst bieden.