JOGG-aanpak

Een derde van de Nederlandse gemeenten gebruikt de JOGG-aanpak. Met deze aanpak zetten lokale samenwerkingen tussen private en publieke partijen zich in voor een gezonder gewicht onder jongeren.

Bereik jongeren heel dichtbij

Met de JOGG­-aanpak hebben gemeenten een methode in handen om meer jongeren op gezond gewicht te krijgen.

Geef de omgeving van jongeren opnieuw vorm!

De wereld waarin kinderen van nu opgroeien, is een zee van verleidingen geworden. Voetballen is online veel leuker geworden dan op straat. ‘Water’ en ‘drinken’ zijn tegenwoordig twee totaal verschillende dingen. Gezondheid is te koop in pakjes. En kiezen voor een large menu is slimmer, want voordeliger.

Als er een verantwoordelijke is voor het feit dat 1 op de 8 jongeren lijdt aan overgewicht, dan is het de wereld om hen heen.

Een derde van de Nederlandse gemeenten aangesloten bij de JOGG-beweging

Een derde van de Nederlandse gemeenten gebruikt de JOGG-aanpak.. Zij focussen hun aanpak op wijken waar de problemen het grootst zijn en benoemen een JOGG-regisseur die als een spin in het web fungeert in de wijken.

Jongeren Op Gezond Gewicht faciliteert de JOGG-regisseur voor lokaal succes. Met advies, coaching en materiaal worden onder andere initiatieven uit de gemeente met elkaar verbonden. Zo komen intensieve publiek-private samenwerkingen tot stand die de omgeving van jongeren beetje bij beetje veranderen: de gezonde keus wordt weer normaal.

Jongeren Op Gezond Gewicht kiest ervoor om wel met het bedrijfsleven samen te werken.