Aftrap Westvoorne als JOGG-gemeente

Op vrijdag 25 september vond de kick-off plaats van Westvoorne als JOGG-gemeente. Wethouder Wilbert Borgonjen nam hierbij het JOGG-gemeentebord in ontvangst. Vervolgens liepen de kinderen uit groep 7 van basisschool De Zeewinde samen met hun leerkrachten The Daily Mile. Sinds 1 januari dit jaar is Westvoorne JOGG-gemeente. De aftrap zou eigenlijk al in maart plaatsvinden, maar deze werd uitgesteld vanwege het coronavirus.

Westvoorne wil een gemeente zijn waar een gezonde leefstijl voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld is. Dit betekent dat de gemeente samen met o.a. scholen, bedrijven, kinderen én hun ouders de plekken waar kinderen veel komen gezonder maken. Zodat ze thuis, op school of op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten.

Toekomstige samenwerkingen 
JOGG-Westvoorne wil graag samenwerken met de kinderopvang, scholen, buitenschoolse opvang, sportverenigingen, het consultatiebureau en bedrijven om de omgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Hierbij staan gezond eten, water drinken en bewegen centraal.

Stichting Push is de uitvoerende organisatie van de JOGG-aanpak in Westvoorne. Lees meer over Stichting Push

 

JOGG is tegen kindermarketing voor ongezonde producten.