Crowdfunding voor fitte scholen

De schoolomgeving is bij uitstek de omgeving om kinderen fit en gelukkig op te laten groeien. Kinderen zitten gemiddeld meer dan 7 uur per dag, waarvan veel uren op school. Om die reden slaan zeven partijen de handen ineen in een pilot om met crowdfunding basisscholen te helpen bewegen te stimuleren en zitgedrag te verminderen. Er is in deze pilot nog plek voor 2 scholen!

Crowdfunding
In een proeffase die start op 15 maart, in de Week voor de Gezonde Jeugd, zamelen de deelnemende scholen met een crowdfundingsactie geld in voor beweegpakketten in de klas, de gang en het schoolplein. Basisschool De Klimop in JOGG-gemeente Ridderkerk trapt af met een sponsorloop en banenmarkt. Zij hebben al € 3.000 opgehaald.

Samenwerking
Scholen kunnen via ouders en bedrijven geld inzamelen om de schoolomgeving fitter te maken. De platformpartijen zorgen voor een mooie korting op het aanbod. Deze partijen zijn: Johan Cruyff Foundation, Kompan, Nijha en Presikhaaf Schoolmeubelen. Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), FamilyFactor en Kadonation ondersteunen het platform. De proeffase loopt tot en met juni. Hierna wordt gekeken of deze crowdfundingsactie ook verder landelijk ingezet kan worden.

Er is nog plek voor 2 scholen!
Wil je meer weten over crowdfunding 'Voor een Fitte School'? Of graag meedoen? Stuur dan een mail naar Maartje van Osch.

Bekijk het informatieblad.

Jongeren Op Gezond Gewicht kiest ervoor om wel met het bedrijfsleven samen te werken.