Gezonder voedingsaanbod, óók rondom scholen

“Het belang van een gezonde leefstijl zal niemand in twijfel trekken, zéker niet in deze tijd. Het is moeilijk om gezond te kunnen leven in een (school)omgeving die ons continu verleidt om de ongezonde keuze te maken. Dát is waar het om gaat”, reageert Marjon Bachra (directeur JOGG) op het artikel in het Financieel Dagblad.

Op dinsdag 2 juni 2020 publiceerde deze krant een artikel over gezonde schoolkantines met de kop: ‘Gezondere voeding jaagt iedereen de schoolkantine uit’.

“Wanneer het voedingsaanbod in de kantines gezonder is, gaan de scholieren naar de dichtstbijzijnde supermarkt voor hun red bull of roze koek. Dat betekent niet dat we de kantines niet gezonder moeten maken omdat cateraars anders hun omzet verliezen. Dit betekent juist dat de hele omgeving zich moet inzetten voor een gezonder aanbod. Dus ook de cafetaria of supermarkt om de hoek.”

Met zijn allen een tandje erbij doen
“Daarom werken we vanuit JOGG samen met gemeenten, cateraars, scholen, supermarkten en andere partijen om de omgeving gezonder te maken. En dat werkt.

''We hebben resultaat, maar het gaat me echter nog niet hard genoeg. Als we echt een duurzame verandering willen, met een gezonde toekomst voor onze jongeren? Dan moeten we ook met z’n allen bereid zijn om een tandje erbij te doen”, roept Marjon alle professionals op.

Meer weten?


 

JOGG kiest ervoor om met het bedrijfsleven samen te werken.