JOGG-gemeente Amsterdam genomineerd voor Framework for Action Award

De Amsterdamse vertaling van de landelijke JOGG-aanpak is met haar unieke aanpak voor kinderen met overgewicht genomineerd voor een Framework for Action Award. Amsterdam dingt mee in de categorie Sustainable diets and nutrition. Op 14 oktober komen landen uit de hele wereld in Rome bij elkaar op het Urban Food Policy Pact om te praten over voedselbeleid en voor de uitreiking van de awards.

In Amsterdam wonen 25.000 kinderen met overgewicht. Hiervan hebben 9.300 kinderen obesitas of zelfs morbide obesitas. Dat laatste betekent dat deze kinderen letterlijk ziek worden van het te dik zijn.

De Amsterdamse aanpak heeft als doel om alle kinderen in Amsterdam in 2033 op een gezond gewicht te hebben. De aanpak is een living lab waarbij geëxperimenteerd wordt met nieuwe ideeën. Deze worden geëvalueerd en aangepast als dat nodig is. 

Resultaat: 10% minder kinderen met overgewicht in drie jaar tijd!

In drie jaar tijd zijn mooie resultaten bereikt. Dankzij de Aanpak Gezond Gewicht zijn in Amsterdam 10% minder kinderen met overgewicht en obesitas (zie factsheet (PDF, 1.1 MB)).

Meer informatie over de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht >

Jongeren Op Gezond Gewicht kiest ervoor om wel met het bedrijfsleven samen te werken.