Jongeren Op Gezond Gewicht tekent voor gezonder Nederland

Het bestuur van Jongeren Op Gezond Gewicht heeft vandaag in JOGG-gemeente Dordrecht namens al haar partners een pledge voor Alles is gezondheid… ondertekend. Binnen het Nationaal Programma Preventie, Alles is gezondheid… maken partijen afspraken over gezamenlijk acties om Nederland gezonder te maken.

Foto: René Verleg

Met de ondertekening van de pledge verbindt Jongeren Op Gezond Gewicht zich aan de doelen van Alles is gezondheid… en wordt de belofte gedaan om gerichte en concrete activiteiten uit te voeren.  Zo worden inmiddels 83 JOGG-gemeenten geholpen om samen met een lokaal netwerk van partners structureel meer aandacht voor voeding sport en beweging te creëren. Daarnaast worden kinderen lokaal door middel van de campagnes  DrinkWater en Gratis Bewegen gestimuleerd om meer water te drinken en ‘de wereld als één grote speeltuin te zien’ .

1 miljoen kinderen bereiken

Als kinderen opgroeien in een gezonde omgeving en met een gezonde leefstijl, wordt dit hun hele leven de normaalste zaak van de wereld. De focus ligt daarom op plekken waar kinderen veel komen. Met projecten als de Gezonde Sportkantine, De Gezonde School(kantine) en de Gezonde Werkvloer wil  Jongeren Op Gezond Gewicht tot 2020 meer dan 1 miljoen kinderen bereiken. In minstens 75 JOGG-gemeenten moet er dan een stijging van het aantal kinderen op gezond gewicht te zien zijn.

Doe ff Gezond

De ondertekening vond plaats in de succesvolle JOGG-gemeente Dordrecht. De gemeente werkt sinds 2012 met hun lokale aanpak Doe ff Gezond  volgens de JOGG-aanpak. Doe ff Gezond is de spin in het web tussen jongeren, ouders, gezondheidsprofessionals, scholen, sportverenigingen en bedrijven. De effecten van de JOGG-aanpak worden goed in de gaten gehouden. Uit fittesten blijkt dat het overgewicht onder kinderen in Dordrecht-West sinds 2011 met ruim 20% is gedaald.

Jongeren Op Gezond Gewicht is tegen kindermarketing voor ongezonde producten.