Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 7 juli 2020

Kind naar Gezonder Gewicht in magazine JONG

In de laatste uitgave van magazine JONG Rond Amstel & Zaan, met als thema Gezondheid, wordt het belang van een gezonde omgeving voor kinderen toegelicht. “Om fit, vitaal en gezond te worden en te blijven is het belangrijk dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving,” stelt Marjon Bachra, directeur JOGG. “Dat kun je alleen bereiken als alle partijen die in kinderlevens een rol spelen samenwerken, zowel op landelijk als op lokaal niveau.” Die samenwerking is dan ook van cruciaal belang bij de genoemde aanpak Kind naar Gezonder Gewicht, bedoeld voor kinderen met overgewicht en obesitas.

JOGG

Met de inzet van Kind naar Gezonder Gewicht krijgen het kind en gezin, zolang dit nodig is, passende ondersteuning en zorg van samenwerkende professionals. Overgewicht en obesitas worden bij kinderen veroorzaakt door meerdere factoren en hebben grote impact op hun fysieke gezondheid en psychosociaal functioneren. Kind naar Gezonder Gewicht beoogt daarom een brede en domein overstijgende aanpak waarbij professionals uit zowel zorg- als sociaal domein nauw samenwerken.


Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?