Mulier Instituut presenteert Onderzoek 'De Gezondere Sportkantine 2019'

De laatste jaren neemt de aandacht voor gezonde voeding bij sportverenigingen toe, bijvoorbeeld door Team:Fit (een initiatief van JOGG). De impact die met Team:Fit wordt gemaakt bij verenigingen kan nog wel worden vergroot. Dat blijkt uit het resultatenonderzoek ‘De gezonde sportkantine in 2019’ dat het Mulier Instituut heeft gepresenteerd.

Aanleiding voor het Jeugdjournaal om JOGG-directeur Marjon Bachra te interviewen.  

Sportverenigingen en –accommodaties die zich bij Team:Fit aansluiten werken aan een gezonder aanbod in hun sportkantine volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines, het rookvrij maken van het sportterrein en/of verantwoord alcoholgebruik. Om het gezondere aanbod bij sportverenigingen te monitoren, heeft het Mulier Instituut in opdracht van JOGG (initiatiefnemer Team:Fit) de stand van zaken met betrekking tot aanbod in sportkantines onder sportverenigingen in beeld gebracht.

De laatste jaren blijkt de aandacht voor gezonde voeding bij sportverenigingen toe te nemen, bijvoorbeeld door Team:Fit, zo blijkt uit het onderzoek. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat de impact die bij verenigingen gemaakt wordt, kan worden vergroot door verenigingen concrete en snel toepasbare ideeën te geven hoe zij gezonder aanbod kunnen realiseren.

Bekijk hier het resultatenonderzoek ‘De gezondere sportkantine in 2019’ van het Mulier Instituut.

Lees meer over Team:Fit

JOGG is tegen kindermarketing voor ongezonde producten.