Topsporter Nicole Beukers zet zich met plezier in voor The Daily Mile

Roeister en JOGG-ambassadeur Nicole Beukers zet zich één dag per week in voor JOGG, waaronder voor The Daily Mile. Daarmee is ze begonnen naast het roeien. “Ik was zelfs al in gesprek om meer voor JOGG te gaan werken na de zomer. Dat wilde ik ook graag.” Maar toen Corona de wereld veranderde en ook effect kreeg op de Spelen, besloot ze nog een jaar als topsporter door te gaan!

Het had afgelopen weekend zomaar haar laatste dag als topsporter kunnen zijn. Na de Olympische Spelen van 2020 wilde Nicole haar carrière op een lager pitje zetten. De Spelen werden uitgesteld, dus daarom loopt het nu anders dan gepland. Nicole verlengde haar loopbaan en kreeg er een extra topsportjaar bij. “Het voelde niet goed om zo te stoppen.”

Inzet The Daily Mile

De roeister zet zich met plezier in voor The Daily Mile. “Ik ben ambassadeur van het project The Daily Mile, waarin we kinderen en onderwijsinstellingen willen aanmoedigen om minstens driemaal per week vijftien minuten op een laagdrempelige en leuke manier te bewegen op school. Ik gun hen enorm het beweegplezier en hoop ook dat ze hierdoor zelf sneller gaan sporten. Ik word er gelukkig van om dit werk naast mijn sport te doen. Die afwisseling heb ik ook nodig. Soms is het heel goed om eventjes uit je topsport-bubble te stappen.”

Impact coronaperiode

Nicole is blij dat ze naast topsport, als JOGG-ambassadeur maatschappelijk impact kan maken. “Tijdens de coronaperiode kwamen er schrikbarende cijfers naar boven over sportende kinderen. In de tijd dat zij niet naar school of hun sportclub konden, werd er veel minder bewogen. Dat is uiteindelijk een zorg voor de totale samenleving.”

Meer weten?

JOGG is tegen kindermarketing voor ongezonde producten.