“Om je aan te sluiten bij het akkoord is het belangrijk om er persoonlijk achter te staan”

MERKKwater is leverancier van drinkwatertappunten door het hele land. Het familiebedrijf levert tappunten in allerlei soorten en maten en is actief in uiteenlopende branches; van de horeca tot gemeentes tot de fitnesswereld. Eenvoudig of luxe, met of zonder bubbels en eventueel met unieke, gepersonaliseerde glazen flessen om het gebruik van plastic tegen te gaan.

Voor MERKKwater was het ondertekenen van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen min of meer vanzelfsprekend. “Ons product sluit naadloos aan bij het akkoord´, aldus mede-eigenaar Marlet Koele. “We hoefden niets aan te passen. Ik vind het prettig om me in te zetten voor de gezondheid van de jeugd, daarom verbind ik onze naam aan JOGG.”

Onderwijs

Ook in het onderwijs is MERKKwater heel actief. “Scholen hechten waarde aan de gezondheid van hun leerlingen en willen het drinken van leidingwater stimuleren”, vertelt Koele. “Ze kiezen dan ook steeds vaker voor een watertappunt in het gebouw. Op een enkele school kiezen ze voor twee tappunten; bijvoorbeeld een in de aula en een in de lerarenkamer. ”

Subsidie

“Natuurlijk is er op scholen vaak minder budget dan in andere sectoren”, gaat ze verder. “Omdat wij als MERKKwater het echt belangrijk vinden dat de jeugd leidingwater drinkt, proberen we altijd een oplossing te vinden. Zo hebben we wel eens modellen staan die slechts twee weken gebruikt zijn en er nog keurig uitzien. Dat kan uitkomst bieden. Ook raad ik scholen wel eens aan contact op te nemen met de gemeente, soms is het mogelijk subsidie te krijgen.”

Sterker

“Om je aan te sluiten bij het akkoord is het belangrijk om er persoonlijk achter te staan”, besluit Koele. “Met het akkoord bundelen we krachten en maken JOGG sterker. MERKKwater hecht echt waarde aan gezonde jeugd en een duurzamere wereld. We dragen dat dan ook graag uit.”

JOGG kiest ervoor om met het bedrijfsleven samen te werken.