Presikhaaf Schoolmeubelen nieuwe partner van JOGG

Kinderen die op school worden aangemoedigd meer en met plezier te bewegen, zullen dat ook op latere leeftijd doen. Minder zitten en kinderen juist meer laten bewegen tijdens een schooldag dragen hier aan bij. Alsmede de inrichting van een school of klas. Presikhaaf Schoolmeubelen en JOGG zetten daarom graag gezamenlijk in op een actievere leefstijl op school.

Een gezondere schoolomgeving heeft al de nodige aandacht van JOGG. De samenwerking met Presikhaaf Schoolmeubelen moet vooral gaan leiden tot een actievere leefstijl in de klas en meer ruimte bieden voor beweging op school. Scholen stimuleren we voor zowel een uitdagende inrichting van de school als meer beweegvriendelijker meubilair in de klas.

Marjon Bachra, directeur JOGG benadrukt graag het belang van de samenwerking met de nieuwe partner. “Ik ben zeer verheugd dat wij samen met Presikhaaf Schoolmeubelen ons gaan richten op meer beweging in de klas en op school in JOGG-gemeenten. Wij zijn van mening dat voldoende bewegen een natuurlijk onderdeel van het leven van kinderen moet worden. Kinderen fysiek en sociaal laten ontwikkelen en gelijktijdig het leervermogen stimuleren, is een goede combinatie. Mooi als ook de inrichting van een school bijdraagt aan een gezondere schoolomgeving”, aldus Marjon Bachra.

Managing Director Wim de Goei van Presikhaaf Schoolmeubelen onderkent het belang van beweging, een goede (zit) houding en een gezonde leefstijl van kinderen en speelt hier op in met de ontwikkeling van meubilair en toekomstgerichte inrichtingen. “In de samenwerking met JOGG werken wij aan een gezondere leeromgeving voor kinderen. Door scholen in te richten met meer ruimte voor beweging en met een flexibiliteit die het mogelijk maakt mee te bewegen met de Visie op het geven van onderwijs, proberen wij dat dagelijks te bewerkstelligen”.

JOGG is tegen kindermarketing voor ongezonde producten.