Gemeenten: Pas beleid aan voor snackkarren in schoolomgeving

Snackkarren moeten worden geweerd in de directe omgeving van scholen. Naar aanleiding van een motie in de gemeenteraad van JOGG-gemeente Venlo, pleit JOGG voor aanpassing van gemeentelijk beleid.

Onze reactie:

''Scholen doen er ontzettend hun best voor om kinderen in de kantine een gezond aanbod te geven. Op het moment dat ze op de hoek van de straat worden uitgenodigd om patat te kopen, wordt het heel erg makkelijk gemaakt om een ongezonde keuze te maken. Dat schiet niet op. JOGG helpt 140 aangesloten gemeenten met een integrale aanpak om een gezonde jeugd op te laten groeien in een gezonde omgeving.

Het moet kinderen niet te makkelijk worden gemaakt om een patatje of een broodje shoarma te halen en de gezonde kantine links te laten liggen. Af en toe friet moet kunnen, maar op dit moment is ongezond eigenlijk de norm. Bij iedere straathoek, elk station, elke benzinepomp wordt een ongezonde keuze gemakkelijk gemaakt. Dat willen we veranderen. Het moet normaal worden de gezonde keuze te maken''. Aldus Marjon Bachra, Directeur-bestuurder JOGG.

In de media:

Publicatie door NOS

Interview Marjon Bachra Radio 1
Beluister het fragment "NOS Radio 1 Journaal" op de NPO Radio 1
vanaf 12:28

Alleen door met de hele omgeving van het kind samen te werken kan je een gezonde toekomst bieden.