Rondje Binnenhof: Kamerleden, wethouders en kinderen lopen The Daily Mile

Diverse Kamerleden en wethouders van JOGG-gemeenten Den Haag en Vlaardingen liepen woensdag 12 september samen met ambassadeur Erben Wennemars en een groep basisschoolkinderen een rondje Binnenhof. Het rondje weerspiegelde The Daily Mile. Dit in het kader van meer bewegen op school.

Bekijk de reportage van het ANP

Bekijk de reportage van Den Haag FM

Niet alleen Tweede Kamerleden Antje Diertens (D66), Rudmer Heerema (VVD), Lammert van Raan (PvdD) en Michiel van Nispen (SP) en de Haagse JOGG-wethouder, Parbhudayal en wethouders Silos en Bikker van JOGG-gemeente Vlaardingen waren van de partij. 

Ook de leerlingen van de Haagse Basisschool Onze wereld en kinderen van de BSO Seva deden mee met The Daily Mile. Op al meer dan 200 basisscholen lopen in Nederland basisschoolkinderen iedere dag in een kwartier circa 1,6 kilometer (1 Mile) op school ter bevordering van meer bewegen op school en een gezonde leefstijl. Woensdagmiddag is aansluitend in Den Haag ook de Sportieve Start van het Politieke Jaar. Dit als aftrap van de Nationale Sportweek. Het initiatief van JOGG sloot er goed bij aan.  

Foto: Wim Hollemans

Jongeren Op Gezond Gewicht is tegen kindermarketing voor ongezonde producten.