Samenwerking Sportfondsen en Team:Fit werpt zijn vruchten af

Zowel Sportfondsen als Jongeren Op Gezond Gewicht hebben als missie bij te dragen aan een gezond en vitaal Nederland. Daarom werken Sportfondsen en Team:Fit sinds 2017 samen aan een gezonde sportomgeving, door een gezonder aanbod te creëren in de horeca van zwembaden en sporthallen die Sportfondsen beheert.

Gezonder aanbod in zwembad en sporthal
Samen met Sportfondsen is de Team:Fit-aanpak op maat gemaakt, om ook in zwembaden en sporthallen het gezonde aanbod aantrekkelijk en leuk te maken voor kinderen en hun ouders. Het is daarbij, net als in de sportkantine, belangrijk dat dit aanbod aansluit op de behoefte van de bezoeker en dat producten aantrekkelijk en goed zichtbaar worden aangeboden. Daarnaast is er aandacht voor de rol van medewerkers. Samen met hen wordt per accommodatie een actieplan opgesteld, ze delen kennis met elkaar en leren van elkaars fouten en successen. Dat deze aandacht zich uitbetaald zien we aan het groeiende enthousiasme onder de medewerkers.

Gezonder aanbod en omzet
Bij sportkantines is er vaak bezorgdheid of een gezonder aanbod leidt tot een dalende omzet. Dezelfde vraag leeft ook bij zwembaden en sporthallen. Dat een gezonder aanbod vaak juist leidt tot een hogere omzet, zien we ook in deze omgeving. De samenwerking met Sportfondsen is extra bijzonder, doordat specifiek op het thema gezond aanbod nauw samen wordt gewerkt met vaste leverancier en JOGG-partner Sligro. Sligro heeft duidelijk inzichtelijk gemaakt wat de gezondere alternatieven zijn per productgroep. Zo wordt het makkelijker voor de accommodatie om gezondere producten aan te schaffen. In combinatie met efficiƫnt (centraal) inkopen is het voor accommodaties van Sportfondsen zo nog makkelijker een gevarieerd aanbod te introduceren.

Samenwerking is succesvol
De samenwerking begint zijn vruchten af te werpen. Inmiddels zijn al 22 locaties van Sportfondsen samen met Team:Fit aan de slag met een gezonder aanbod. En we mochten al 7 bronzen en 2 zilveren certificaten uitreiken. Wat ons betreft zijn dit resultaten om trots op te zijn! Heb jij ook een Sportfondsen accommodatie in jouw gemeente? In september kunnen weer nieuwe accommodaties starten met Team:Fit. Wanneer je hier meer informatie over wilt, neem dan contact op met Linda Schonewille.

Jongeren Op Gezond Gewicht is tegen kindermarketing voor ongezonde producten.