Team:Fit breidt uit met sportevenementen

Vanaf vandaag (1 juli) is het organiseren van sportevenementen onder bepaalde voorwaarden weer mogelijk. Een mooie kans om ook het voedingsaanbod van sportevenementen gezonder te gaan maken. Dat kan vanaf nu samen met Team:Fit.

Met het programma Team:Fit zet JOGG zich, samen met o.a. gemeenten, sportbonden en sportverenigingen, in voor een gezondere sport. Zo maken we samen het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties gezonder. Ook is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Het ondersteuningsaanbod van Team:Fit is vanaf nu uitgebreid met sportevenementen, waardoor we nu ook samen met o.a. gemeenten en organisatoren, aan de slag gaan met het gezonder maken van sportevenementen.

Convenant Gezonde Sportevenementen
Eind 2018, ondertekenden de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht, een aantal sportmarketingbureaus, NOC*NSF en JOGG het Convenant Gezonde Sportevenementen.  Inmiddels hebben ook Heerenveen en Alkmaar zich aangesloten. Zo zetten we een beweging in gang gericht op een gezonder voedingsaanbod en gezondere sportsponsoring bij sportevenementen. In eerste instantie wordt ingezet op sportevenementen gericht op kinderen t/m 12 jaar, side-events voor kinderen en grote evenementen waar naar verwachting veel kinderen komen. Hiermee hebben we onze activiteiten uitgebreid en als vervolg daarop hebben we sportevenementen nu ook opgenomen als onderdeel van Team:Fit.

Ondersteuning
Door gezondere sportevenementen op te nemen in het aanbod van Team:Fit is ondersteuning bij de organisatie van een gezonder sportevenement nu ook mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondersteuning van een Team:Fit Coach. Daarnaast vind je op de website onder andere inspiratie voor gezonder eten en drinken tijdens een evenement en tips hoe je sponsoren kunt betrekken.

Vernieuwde website
Meer informatie over gezonder maken van sportevenementen is vanaf vandaag te vinden op de website van Team:Fit. Deze website bestaat nu dan ook uit twee delen, gericht op sportlocaties en -evenementen.

Bekijk de vernieuwde site

Alleen door met de hele omgeving van het kind samen te werken kan je een gezonde toekomst bieden.