Vooraankondiging: JOGG roept iedereen op tot Zomer van de Gezonde Jeugd

De gevolgen van het Coronavirus worden door iedereen in meer of mindere mate gevoeld. Ook kinderen en jongeren zijn het afgelopen voorjaar hard geraakt. Burgemeesters van vijftien grote en middelgrote steden in Nederland onderstrepen dit. Ook uit een rapport van Unicef Nederland blijkt dat de basiselementen voor de bouw van de toekomst van een kind wegvallen, van onderwijs tot basiszorg en van gezonde voeding tot een veilig thuis. De directe en indirecte gevolgen van de coronacrisis zijn ook voor kinderen enorm. Daarom organiseren we de Zomer van de Gezonde Jeugd.

Om juist in deze periode nu extra aandacht te geven aan alle kinderen in Nederland organiseert JOGG de ‘Zomer van de Gezonde Jeugd’. Met meer dan 140 gemeenten zorgt JOGG voor een topzomer voor alle kinderen in Nederland. Na thuis-scholing, niet naar vriendjes en opa en oma, niet naar de sportclub en soms een ingewikkelde thuissituatie is er nu gelukkig iets meer ruimte om activiteiten te ondernemen. Lekker bewegen, samen buiten spelen, én gezond eten en drinken.

Ook JOGG-ambassadeur (hoogleraar neuropsychologie) Erik Scherder onderschrijft dit initiatief: “Van thuiszitten krijg je stress. Bovendien als kinderen elke dag twintig minuten bewegen, ontwikkelen de hersenen zich beter.”

JOGG roept iedereen op om mee te doen. En ervoor te zorgen dat alle kinderen in Nederland met plezier een extra fantastische, gezonde en actieve zomervakantie in eigen land kunnen beleven.

Samen met ons werknet bezorgen we alle kinderen en jongeren een topzomer!

Meer informatie volgt nog. Ook over de lokale inzet van onze JOGG-ambassadeurs.

Lees hier het Rapport door Unicef (publicatiedatum 28 mei 2020)

JOGG is tegen kindermarketing voor ongezonde producten.