JOGG lanceert internationaal platform Youth Health Community

Vandaag, op World Obesity Day, lanceert JOGG een nieuw internationaal platform: de Youth Health Community. Met dit platform kunnen community-based programma’s, gericht op de preventie van overgewicht bij jongeren, van over de hele wereld hun kennis en ervaringen delen. Hiermee zet JOGG het werk van het EPODE International Network voort en neemt de coördinatie van dit netwerk op zich.

Waarom Youth Health Community?

De Youth Health Community brengt programma’s van over de hele wereld samen. Ondanks culturele en lokale verschillen zijn de uitdagingen die programma’s gemeenschappelijk hebben verrassend vergelijkbaar.

Marjon Bachra, directeur van JOGG: “Overgewicht is een wereldwijd gezondheidsprobleem. Sinds 1975 is het aantal kinderen en jongeren met obesitas vervijfvoudigd en overgewicht komt in veel verschillende landen voor. Alleen door samen te werken kunnen we dit aanpakken en de leefomgeving van kinderen en jongeren weer gezond maken. JOGG wordt wereldwijd gezien als een toonaangevend preventieprogramma op het gebied van overgewicht bij jongeren. Daarom hebben we het beheer van het EPODE International Network op ons genomen en lanceren we nu de Youth Health Community. Zo maken we samen gezond opgroeien weer de normaalste zaak van de wereld.”

Ook de programma’s die aangesloten zijn bij het EPODE International Network zijn blij dat hun inspanningen door JOGG worden voortgezet. "Gesteund door de inzet en expertise van het succesvolle JOGG-programma, is Youth Health Community dé plek om het werk voort te zetten dat is gestart door het EPODE International Network", zegt Tommy Visscher, EIN Board Advisor. ‘We zijn erg blij dat dit belangrijke werk onder leiding van JOGG verder kan gaan.”

Gemeenschappelijke uitdagingen

Door een focus op de gemeenschappelijke uitdagingen Leiderschap en eigenaarschap opbouwen, Financiële steun genereren, Progressief opschalen en Preventie en zorg verbinden faciliteert de Youth Health Community het delen van kennis en het samenbrengen van oplossingen. Hiermee wordt een gezonde toekomst voor jongeren mogelijk door in te zetten op een omgeving die een gezonde leefstijl promoot. Op de Youth Health Community worden verhalen en ervaringen gedeeld van een breed scala aan lokale programma’s en initiatieven van over de hele wereld.

Ga naar de Youth Health Community

World Obesity Day

De lancering van de Youth Health Community vindt plaats op World Obesity Day. Deze dag is in het leven geroepen om praktische oplossingen voor de aanpak van overgewicht onder de aandacht te brengen. De Youth Health Community sluit hier naadloos op aan.

Sluit je aan bij de Youth Health Community

Landen, steden, communities en lokale programma’s zijn van harte welkom om aan te sluiten bij deze internationale community. Ook verhalen en ervaringen van lokale JOGG-programma’s kunnen een waardevolle en leerzame bijdrage vormen. Deelname is gratis, we vragen je alleen je kennis op het gebied van de preventie van overgewicht bij jongeren te delen.

Neem voor meer informatie contact op met Lideke Middelbeek via

info@youthhealthcommunity.com

Have a look at our Youth Health Community-flyer (English)

De leerlingen op de foto wonen een programma-sessie bij op een Healthier Kids –Ajyal Salima school in Libanon. Het programma is ook toegepast in de Verenigde Arabische Emiraten, Saudie-Arabië, Jordanië, Palestina en Bahrein in samenwerking met ministeries, autoriteiten op het gebied van gezondheid, academici en NGO’s.

The students featured in this photo are attending one of the Healthier Kids –Ajyal Salima school program sessions in Lebanon. The program was replicated in the United Arab Emirates, Saudi Arabia, Jordan, Palestine and Bahrain in partnership with Ministries, Health Authorities, Academia and NGOs.

Alleen door met de hele omgeving van het kind samen te werken kan je een gezonde toekomst bieden.