Privacy statement

Jongeren Op Gezond Gewicht doet er alles aan om uw privacy te waarborgen en daarom gaan we zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. In verband met de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hebben we ons privacy beleid hiermee in overeenstemming gebracht.

Download privacy statement

Communicatie aan betrokkenen over Privacybeleid Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

In verband met de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming per 25 mei, informeren wij u hierbij graag over het privacybeleid van JOGG. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. In ons privacybeleid geven we heldere en transparante informatie over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. JOGG houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in het privacybeleid;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als JOGG zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons privacybeleid, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactpersoon:

Ilse Pardoen-Kwint
E: ilse.pardoen@jogg.nl
T: 070-219 22 65

Waarvoor verwerken wij persoonsgegevens

Uw persoonsgegevens worden door JOGG verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden:

  • Uitvoering geven aan onze samenwerking, zoals vastgelegd in een offerte, overeenkomst of toetredingsverklaring;
  • Uitvoeren van de doelstellingen van JOGG;
  • Het versturen van nieuwsbrieven en uitnodigingen.

Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam
  • Tussenvoegsel
  • Achternaam
  • Geslacht
  • Zakelijk E-mailadres
  • Zakelijk telefoonnummer
  • Zakelijke functie
  • Zakelijk adres

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden. Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van de internet omgeving;
  • Het verzorgen van de (financiële) administratie;
  • Het verzorgen van nieuwsbrieven en uitnodigingen;
  • Verzenden van materialen ten behoeve van de activiteiten van JOGG via een verzendhuis.

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden, echter niet nadat u ons hier schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Bewaartermijn

JOGG bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt, dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

  • Alle personen die namens JOGG van uw gegevens kennis kunnen nemen, vallen onder geheimhoudingsverplichting ter zake;
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordenbeleid op al onze systemen;
  • Onze elektronica is verder beveiligd met actuele en up to date bescherming tegen virussen en andere ongewenste inbreuken;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Rechten omtremt uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven die wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Verder heeft u altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over het privacybeleid van JOGG. Met vriendelijke groet,

Namens

Marjon Bachra
Directeur JOGG

Ilse Pardoen
Coördinator privacybeleid

Jongeren Op Gezond Gewicht kiest ervoor om wel met het bedrijfsleven samen te werken.