DrinkWater

Als kinderen meer water drinken in plaats van zoete drankjes zou dat enorm bijdragen aan gezond gewicht onder jongeren. DrinkWater maakt water drinken logisch en leuk!

Stap over op DrinkWater

Kinderen vinden water lekker. Maar een fris zoet drankje is ook wel verleidelijk. Met DrinkWater wordt de omgeving van het kind gestimuleerd om verleidingen zoveel mogelijk te beperken.

Maak water drinken het leukste wat er is!

Pakjes drinken mee naar school, het lijkt zo gemakkelijk voor ouders. Maar kinderen krijgen gemiddeld door deze zoete drankjes ruim 6 kilo suiker per jaar binnen. Verandering daarin zou enorm bijdragen aan gezond gewicht onder jongeren.
Met de landelijke campagne DrinkWater wordt water drinken weer de normaalste zaak van de wereld. Door themaweken, voorlichting en beleid ontdekken kinderen dat water drinken lekker, gezond en zelfs leuk is.

Zo uit de kraan!

Nederland behoort tot de top van de wereld op het gebied van kraanwaterkwaliteit. Voordat kraanwater uit de kraan stroomt is het gezuiverd met de modernste technieken. Kraanwater bevat mineralen die ons lichaam nodig heeft en is de goedkoopste dorstlesser. En het mooiste: het is overal beschikbaar.

Net wat ze gewend zijn...

Net als de JOGG-aanpak krijgt ook DrinkWater in elke gemeente zijn eigen invulling. Jongeren Op Gezond Gewicht ondersteunt en inspireert met goede voorbeelden uit andere gemeenten, kennis en materialen. Scholen, ouders en jongeren worden gestimuleerd zelf met het thema aan de slag te gaan. Dat zorgt voor betrokkenheid bij het thema. En voor kinderen die, zelfs als ze de keuze hebben, nog liever kiezen voor water of thee.