Gratis Bewegen, gewoon doen!

Ruim driekwart van de kinderen sport, maar de meeste bewegen dagelijks veel te weinig. Terwijl je het eigenlijk altijd en overal kan doen! Gratis Bewegen inspireert om de wereld als één grote speeltuin te zien.

gewoon doen!

Met landelijke én lokale campagnes aan kinderen laten zien dat bewegen stoer is en altijd kan.

Bewegen kan altijd en overal.

Voldoende beweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Maar de gemiddelde agenda van een kind van deze tijd zit al zo vol. De campagne G​ratis Bewegen, gewoon doen! ​laat jongeren zien dat je voor wat extra beweging helemaal geen duur sportschoolabonnement nodig hebt. Bewegen kan altijd en overal, en is vaak nog leuker ook. Je moet er wel andere keuzes voor maken. Fiets je met andere kinderen mee naar school of laat je je snel even brengen met de auto? Speel je nog een potje voetbal online, of is het tijd voor een rematch op straat? 

Méér goede voorbeelden voor onze jeugd.

Welke keuzes kinderen maken is sterk afhankelijk van wat ze kennen als ‘gewoon’. Met een landelijke tv­ commercial en veel lokale interventies in JOGG­-gemeenten worden jongeren geïnspireerd om vaker te bewegen. Het gaat er niet alleen om dat de trap bijvoorbeeld gezonder is dan de lift. Stoere sporten als freerunning en breakdancing worden gebruikt om te laten zien dat de wereld ­door de juiste ogen gezien­ eigenlijk één grote speeltuin is.

Bekijk de campagne en krijg beweeginspiratie op gratisbewegen.nl